Veel gestelde vragen

 • Kan ik Pro-Moverz ook inschakelen om alleen klusjes of onderhoudswerkzaamheden te laten verrichten?
  U kunt Pro-Moverz ook inschakelen om alleen uw klusjes of onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren. Wij werken met zeer ervaren en gespecialiseerde collega’s die uw werkzaamheden naar alle tevredenheid zullen uitvoeren.
 • Wat bepaalt de kostprijs van een verhuizing?
  De kostprijs van een verhuizing is afhankelijk van veel factoren. Belangrijke factoren zijn:
  – voorbereidingen;
  Probeer kleine spullen zoveel mogelijk in dozen in te pakken. Het heen en weer lopen met kleine, onhandige en niet stapelbare spullen kost veel tijd en ruimte in de verhuiswagen.
  – afstand van uw huisdeur naar de verhuiswagen;
  De afstand van uw voordeur naar de verhuiswagen kan veel tijd kosten. Natuurlijk kunt u hier niks aan doen maar dit kan de kostprijs van een verhuizing aanzienlijk verhogen. Overweeg het gebruikmaken van een verhuislift. In de meeste gevallen kan een verhuislift een goede oplossing zijn. Verhuislift lijkt soms duur maar kan, vergeleken met de tijd die u kwijt zou zijn aan verhuizen met de trap of interne lift, ervoor zorgen dat u uiteindelijk tijd bespaart waardoor u veel minder kwijt bent aan manuren.
  – afstand huidige woning naar nieuwe woning;
  Een lange afstand tussen uw huidige en nieuwe woning zorgt voor hogere kosten. Let dus bij het kiezen van een verhuisbedrijf goed op de wagen die gebruikt zal worden. Indien u meerdere keren op en neer moet rijden zal dit hoge kosten met zich meebrengen. Kies dus voor een vaste prijs of probeer goed in te schatten of de geschatte prijs voor uw verhuizing wel reƫel is.
 • Wat is het verschil tussen een geschatte prijs en een vaste prijs voor een verhuizing?
  Bij een vaste prijs wordt er rekening gehouden met (interne) onverwachte omstandigheden. Hierdoor wordt naast de geschatte prijs een extra bedrijg voor de te lopen risico’s bijgeteld. U kunt dus als klant gerust verhuizen zonder zich zorgen te maken over allerlei bijkomende kosten. In de meeste gevallen worden onvoorziene omstandigheden die vallen onder “overmacht” hierbij uitgesloten. (Zie hiervoor de algemene voorwaarden of neem contact op met desbetreffende verhuisbedrijf.) Bij een geschatte prijs kunnen de uiteindelijke kosten dus hoger of lager zijn dan de geschatte prijs.
 • Kan mijn (snelle) prijsindicatie veel verschillen van mijn definitieve offerte?
  De vragenlijst van een definitieve offerte is uitgebreider dan de vragenlijst voor een snelle indicatie van de kostprijs. Hierdoor kunnen de prijzen verschillen. Probeer dus in alle gevallen zo duidelijk en uitgebreid mogelijk de vragenlijst in te vullen. Vergeet niet om met name de bijzondere objecten, zoals een vleugelpiano, te vermelden.
 • Is het mogelijk om een offerte te ontvangen zonder dat een medewerker langs komt om de situatie terplekke te bekijken?
  In sommige gevallen is het mogelijk om op afstand een offerte uit te brengen voor uw verhuizing. Dit is het geval indien er geen bijzonderheden zijn. In geval er een offerte op afstand wordt uitgebracht zal de medewerker u verzoeken om de situatie bij uw huidige en nieuwe woning zo volledig mogelijk te beschrijven. Dit gaat meestal gepaard met foto’s of videobeelden. Een offerte op afstand kan tijdbesparend zijn voor beide partijen. Gangbaar is wel dat extra kosten door bijvoorbeeld niet vermelde bijzonderheden, zoals opengebroken straten, als meerprijs in rekening worden gebracht bij de klant. Zie hiervoor de algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf.